המתכון הבריאסלט שורשים יפני ברוטב ויניגרט אסייתי כשר, קל, מהיר, פרווה
המתכון הפעם הוא באדיבות רשת
Loveat וה
שפית נלי קרפנר,
המתמחה במטבח הבריא, עוסקת בקייטרינג ובייעוץ קולינרי למסעדות ומעבירה סדנאות בישול. בחרתי במתכון הזה כי בנוסף לשימוש בנבטי חמנייה, יש בו מגוון ירקות עם שילוב של אצות והוא טעים ומזין.
החומרים ל-4 מנות:1/4 כרוב קטן, חתוך לרצועות קטנות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
2 גזרים קטנים, חתוכים דק (אפשר בפומפייה של מעבד מזון)
1 סלק קטן, חתוך דק (אפשר בפומפייה של מעבד מזון)
שמן זית
מיץ לימון, לפי הטעם
רוטב אסייתי (ראו מסגרת)
חופן עלי בייבי תרד
1/2 חב' תערובת עלים ירוקים
1 כפית שומשום לבן/מלא, קלוי
חופן נבטי חמנייה
1 אצת נורי, חתוכה לרצועות דקות
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל הירקות יחד (מלבד העלים) ומתבלים בשמן זית, במיץ לימון וברוטב אסייתי.
2 מתבלים בקערה נפרדת את עלי הבייבי ותערובת העלים בשמן זית, במיץ לימון ובמעט רוטב אסייתי ומעבירים לצלחת הגשה.
3 מניחים מעל העלים את סלט הירקות. מפזרים את השומשום הקלוי, נבטי החמנייה ורצועות אצת הנורי ומגישים.
הצעת הגשה אם אוהבים, אפשר לפזר מעל הסלט קוביות טופו או רצועות חזה עוף מוקפצות.
מסגרת למתכון:רוטב ויניגרט אסייתי
כשר, קל, מהיר, פרווההחומרים: 1 כפית שמן שומשום
2 כפות דבש
3 כפות סילאן
2 כפות צ'ילי מתוק
50 גר' (½3 כפות) סוכר חום
1 כף ג'ינג'ר, מגורר
100 מ"ל (מעט פחות מ-1/2 כוס)רוטב סויה
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את שמן השומשום, הדבש, הסילאן והצ'ילי המתוק בעזרת מטרפה.
2 טוחנים היטב במעבד מזון את הסוכר החום, הג'ינג'ר והסויה. מעבירים את תכולת מעבד המזון לקערה ומערבבים בעזרת מטרפה.
הכתבה התפרסמה במגזין דרך האוכל, אוגוסט 2010
לינק למגזין במתנה: http://www.ifeel.co.il/page/16573